Piekarnia

Piekarnia Społem Augustów

Piekarnia Społem Augustów została otwarta w latach ’50. Wytworzony wówczas zakwas do dziś dnia jest każdego dnia stale dokarmiany i odnawiany – to na bazie tego tradycyjnego zakwasu wypiekamy nasze chleby.

Pieczywo produkcji Piekarni Społem Augustów wytwarzane jest według tradycyjnej wielofazowej metody fermentacji, w procesie której powstaje chleb na naturalnym zakwasie. Nie stosujemy w produkcji chleba żadnych konserwantów i sztucznych polepszaczy, dzięki czemu nasze pieczywo jest dużo zdrowsze.

Piekarnia Społem Augustów wypieka ponad 20 rodzajów chleba – żytnich, pszenno-żytnich i mieszanych.

Zobacz, jak odróżnić pieczywo sztuczne od naturalnego:

Zobacz, jak wypiekamy świeże i naturalne bułeczki:

Poznaj nasze zdrowe i naturalne pieczywo

Chleb Baltonowski

Pieczywo pszenno-żytnie produkowane na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem drożdży i soli, w bochenkach fermentujących w koszyczkach.

4Y3A2942

Chleb Rodzinny

Chleb pszenno-żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem siemienia lnianego, nasion słonecznika, otrębów pszennych, nasion sezamu oraz soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w koszyczkach.

4Y3A2945

Chleb Staropolski

Pieczywo żytnio-pszenne produkowane na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem płatków ziemniaczanych, soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A2947

Chleb Ziarnisty

Chleb mieszany produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem ziaren: grysu kukurydzianego, żyta i owsa obłuszczonego, pszenicy odłuszczonej, pestek słonecznika, soi łamanej, siemienia lnianego i sezamu oraz soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w koszyczkach.

4Y3A2952

Chleb Żytniak

Chleb żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem ziaren słonecznika i płatków ziemniaczanych oraz soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A2956

Pajda wieloziarnista

Chleb żytnio-pszenny produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem pestek dyni, ziaren słonecznika, siemienia lnianego i sezamu oraz soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A2804

Chleb Swojski

Pieczywo żytnio – pszenne produkowane na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem siemienia lnianego, ziaren słonecznika, płatków owsianych, otrębów pszennych, soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A2961

Chleb 7 ziaren

Chleb mieszany produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem płatków żytnich, płatków pszennych, siemienia lnianego, płatków jęczmiennych, płatków owsianych, otrębów pszennych, sezamu, prażonego ziarna słonecznika, drożdży i soli w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A2962

Chleb Augustowski

Pieczywo sporządzone z mąki żytniej pytlowej, na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej, z dodatkiem płatków ziemniaczanych, soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A2977

Chleb ''Jak dawniej''

Chleb mieszany, żytnio-pszenny produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem mąki kukurydzianej ekstraktu ze słodu jęczmiennego, soli i drożdży w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A2979

Chleb Żytni

Chleb żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A2986

Chleb Żytni z ziarnami

Chleb żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem ziaren soi, słonecznika i ziaren sezamu oraz soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A2988

Chleb Żytni z dynią

Pieczywo pszenno-żytnie produkowane na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem pestek dyni, płatków ziemniaczanych, soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach

4Y3A2991

Chleb Sitkowy

Pieczywo żytnio-pszenne produkowane na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej, z dodatkiem cukru, miodu, ekstraktu słodowego, soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A3027

Chleb Wileński

Pieczywo żytnio – pszenne produkowane na zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem cukru, ekstraktu słodowego, płatków ziemniaczanych soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A3002

Chleb ze Słonecznikiem

Chleb mieszany słonecznikowy produkowany na zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem drożdży, płatków ziemniaczanych i ziarna słonecznika, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A3008

Chleb Młodości

Chleb mieszany produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem ziaren soi, ziaren słonecznika, sezamu oraz ekstraktu słodowego, soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A3011

Chleb ze Śliwką

Pieczywo mieszane produkowane na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem śliwki suszonej, cukru, miodu, soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A2997

Chleb żytni z cebulą

Chleb żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem cebuli smażonej oraz soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A3016

Chleb żytni sitkowy

Chleb żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A3033

Chleb żytni sitkowy

Chleb żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A3033

Chleb jogurtowy

Chleb pszenno-żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem jogurtu w proszku, drożdży i soli, w bochenkach fermentujących w koszyczkach.

4Y3A3024

Pieczywo tostowe

Pieczywo pszenne produkowane z zastosowaniem do fermentacji drożdży, z dodatkiem margaryny, mleka w proszku, mąki ziemniaczanej, cukru oraz soli, w bochenkach fermentujących w formach.

4Y3A3037