Piekarnia Społem Augustów została otwarta w latach ’50. Wytworzony wówczas zakwas do dziś dnia jest każdego dnia stale dokarmiany i odnawiany – to na bazie tego tradycyjnego zakwasu wypiekamy nasze chleby.
Pieczywo produkcji Piekarni Społem Augustów wytwarzane jest według tradycyjnej wielofazowej metody fermentacji, w procesie której powstaje chleb na naturalnym zakwasie. Nie stosujemy w produkcji chleba żadnych konserwantów i sztucznych polepszaczy, dzięki czemu nasze pieczywo jest dużo zdrowsze.
Piekarnia Społem Augustów wypieka ponad 20 rodzajów chleba – żytnich, pszenno-żytnich i mieszanych.
Pieczywo pszenno-żytnie produkowane na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem drożdży i soli, w bochenkach fermentujących w koszyczkach.
Chleb pszenno-żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem siemienia lnianego, nasion słonecznika, otrębów pszennych, nasion sezamu oraz soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w koszyczkach.
Pieczywo żytnio-pszenne produkowane na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem płatków ziemniaczanych, soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Chleb mieszany produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem ziaren: grysu kukurydzianego, żyta i owsa obłuszczonego, pszenicy odłuszczonej, pestek słonecznika, soi łamanej, siemienia lnianego i sezamu oraz soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w koszyczkach.
Chleb żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem ziaren słonecznika i płatków ziemniaczanych oraz soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Chleb żytnio-pszenny produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem pestek dyni, ziaren słonecznika, siemienia lnianego i sezamu oraz soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Pieczywo żytnio – pszenne produkowane na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem siemienia lnianego, ziaren słonecznika, płatków owsianych, otrębów pszennych, soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Chleb mieszany produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem płatków żytnich, płatków pszennych, siemienia lnianego, płatków jęczmiennych, płatków owsianych, otrębów pszennych, sezamu, prażonego ziarna słonecznika, drożdży i soli w bochenkach fermentujących w formach.
Pieczywo sporządzone z mąki żytniej pytlowej, na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej, z dodatkiem płatków ziemniaczanych, soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Chleb mieszany, żytnio-pszenny produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem mąki kukurydzianej ekstraktu ze słodu jęczmiennego, soli i drożdży w bochenkach fermentujących w formach.
Chleb żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Chleb żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem ziaren soi, słonecznika i ziaren sezamu oraz soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Pieczywo pszenno-żytnie produkowane na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem pestek dyni, płatków ziemniaczanych, soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach
Pieczywo żytnio-pszenne produkowane na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej, z dodatkiem cukru, miodu, ekstraktu słodowego, soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Pieczywo żytnio – pszenne produkowane na zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem cukru, ekstraktu słodowego, płatków ziemniaczanych soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Chleb mieszany słonecznikowy produkowany na zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem drożdży, płatków ziemniaczanych i ziarna słonecznika, w bochenkach fermentujących w formach.
Chleb mieszany produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem ziaren soi, ziaren słonecznika, sezamu oraz ekstraktu słodowego, soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Pieczywo mieszane produkowane na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem śliwki suszonej, cukru, miodu, soli oraz drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Chleb żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem cebuli smażonej oraz soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Chleb żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Chleb żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem soli i drożdży, w bochenkach fermentujących w formach.
Chleb pszenno-żytni produkowany na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem jogurtu w proszku, drożdży i soli, w bochenkach fermentujących w koszyczkach.
Pieczywo pszenne produkowane z zastosowaniem do fermentacji drożdży, z dodatkiem margaryny, mleka w proszku, mąki ziemniaczanej, cukru oraz soli, w bochenkach fermentujących w formach.
Augustowska firma łącząca tradycję z nowoczesnością od ponad 75 lat. Właściciel 13 sklepów, 3 lokali gastronomicznych i piekarni.