Chleb Żytniak oraz Smalec smakowy Albatros z certyfikatem Doceń polskie – TOP PRODUKT

Augustowska Spółdzielnia Spożywców „Społem” była jednym z uczestników 45. Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu “Doceń polskie”. Podczas atestacji, która odbyła się w dniu 26 października w Hotelu Centrum w Sosnowcu, członkowie Loży Ekspertów w składzie: prezes i założyciel Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni Mirek Drewniak (przewodniczący komisji), uznany szef kuchni m.in. Restauracji PRZĘDZALNIA w Hotelu Fabryka Wełny & SPA oraz Restauracji Wzorcownia Wiesław Bober, sekretarz Krajowej Rady SRW RP, audytor systemów jakości Celina Nierodkiewicz oraz redaktor miesięcznika „Rzeźnik polski” Katarzyna Salomon ocenili dwie propozycje od Spółdzielni Społem Augustów – wysokie noty za smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości otrzymały: Chleb Żytniak oraz Smalec smakowy Albatros. Produkty te ubiegały się o odnowienie licencji Doceń polskie. Ich kolejny sukces, jakim jest zdobycie godła „Doceń polskie TOP PRODUKT” jest potwierdzeniem wysokiej jakości i doskonałego smaku augustowskich specjałów.